2
1. מה עושה סטייק לסטייק טוב?
3
א. איכות הבשר: בשר של פרה בוגרת, בשר כהה, משוייש ומיושן. להוציא את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה.
4
ב. הכלי: מחבת פסים אידיאלית לסטייקים
5
2. שמים את המחבת על הלהבה הגדולה. מחממים כמה דקות ומורחים במעט שמן זית. רק כשהשמן מתחיל לעשן, אנחנו יודעים שזה חם מספיק. ממליחים ומפלפלים את הבשר. מניחים את הסטייקים על המחבת. לא מועכים, לא לוחצים, לא מסובבים, בקיצור- לא נוגעים! מניחים לו להיטגן כשלוש ארבע דקות. מציצים מלמטה לראות אם זה שחום וצרוב כראוי. הופכים וממשיכים לטגן באותה צורה.
7
מערבבים בתבנית צלייה את כל החומרים. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל 40 דקות.