דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

750 גרם פילה בקר
למרק:
2 כוסות מרק ירקות צח (אפשר ממרק תיבול ירקות - אסם)
1 ושליש כוסות יין לבן יבש
הירקות:
12 בצלי שאלוט
12 פטריות
8 פרחי ברוקולי
4 בצלים ירוקים
4-6 גזרים בינוניים חתוכים לאורכם
200-250 גרם תרמילי אפונה צעירים
8 תירס גמדי
לרוטב:
1 כף גדושה מיונס 5% או מיונז - אסם
2 כפיות חרדל אמיתי - אסם
1 שן שום כתושה
2 כפות בזיליקום (ריחן) טרי קצוץ
1 כף עירית קצוצה דק
מלח ופלפל לטעם

אופן ההכנה

1
1. מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב ומשהים במקרר.
2
2. קולפים את בצלי השאלוט וחוצים לשניים. מנגבים את הפטריות. מקצרים את עלי הבצל הירוק, את החלק הלבן משאירים בשלמותו.
3
3. מרתיחים את המרק והיין בסיר גדול. חותכים את פילה הבשר ל-4 חלקים שווים (לפרוסות בעובי של 2½x3 ס"מ). קושרים חוט ש?פ?ג?ט סביב כל פרוסה ובמרכזה, על מנת לשמור על צורתה הנאה.
4
4. מרתיחים את בצלי השאלוט והכרישה במשך 5 דקות. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עוד 2 דקות.
5
5. מכניסים את הבשר למרק ומבשלים כ-5-8 דקות עד אשר הבשר הופך ורוד. מניחים את הבשר על צלחת הגשה מחוממת עם הירקות שבושלו במרק. מגישים את הרוטב בכלי נפרד.
6
6. כתחליף לרוטב אפשר להגיש את הבשר עם מעט מרק מעורב בחרדל, חזרת מגוררת ומלח.
המתכון נכתב ב-16/07/2007