2 כוסות מרק ירקות צח (אפשר ממרק תיבול ירקות - אסם)
1 ושליש כוסות יין לבן יבש
4-6 גזרים בינוניים חתוכים לאורכם
200-250 גרם תרמילי אפונה צעירים
1 כף גדושה מיונס 5% או מיונז - אסם
2 כפות בזיליקום (ריחן) טרי קצוץ
1
1. מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב ומשהים במקרר.
2
2. קולפים את בצלי השאלוט וחוצים לשניים. מנגבים את הפטריות. מקצרים את עלי הבצל הירוק, את החלק הלבן משאירים בשלמותו.
3
3. מרתיחים את המרק והיין בסיר גדול. חותכים את פילה הבשר ל-4 חלקים שווים (לפרוסות בעובי של 2½x3 ס"מ). קושרים חוט ש?פ?ג?ט סביב כל פרוסה ובמרכזה, על מנת לשמור על צורתה הנאה.
4
4. מרתיחים את בצלי השאלוט והכרישה במשך 5 דקות. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עוד 2 דקות.
5
5. מכניסים את הבשר למרק ומבשלים כ-5-8 דקות עד אשר הבשר הופך ורוד. מניחים את הבשר על צלחת הגשה מחוממת עם הירקות שבושלו במרק. מגישים את הרוטב בכלי נפרד.
6
6. כתחליף לרוטב אפשר להגיש את הבשר עם מעט מרק מעורב בחרדל, חזרת מגוררת ומלח.