דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

חומרים ל-6 מנות:
1 ליטר גלידה וניל (או כל גלידה אחרת שאוהבים)
1 כוס עוגיות שוקולד שבורות (או כל סוג אחר של עוגיות)
1 כוס אגוזים מסוכרים (פקאן סיני, בוטנים מתוקים ועוד)
1 כוס סוכריות מרשמלו חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס פירות טריים (פירות יער, תותים, תוכן פסיפלורה ועוד)
1 כוס פירות מיובשים (צימוקים, חמוציות מיובשות, מנגו ועוד)
1 כוס קוקוס טחון
לרוטב שוקולד:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
לרוטב טופי:
25 גרם חמאה
1 כוס סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לרוטב פירות יער:
160 גרם פירות יער קפואים
0.25 כוס סוכר
3 כפות מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית קוואנטרו או ליקר אחר

אופן ההכנה

1
1. מכינים רוטב שוקולד: מביאים מיכל שמנת מתוקה לרתיחה (נזהרים שלא תישרף)
2
ומוסיפים שוקולד קצוץ. מכבים את האש ומערבבים, עד שמתקבלת משחה אחידה.
3
שומרים במקרר. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בסיר על להבה נמוכה תוך כדי
4
בחישה.
5
2. מכינים רוטב טופי: ממיסים חמאה במחבת על להבה נמוכה. מפזרים סוכר על
6
המחבת באופן שווה, מגבירים מעט את הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס ומקבל צבע
7
ענברי (לא בוחשים). מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומבשלים כ-5 דקות תוך בחישה,
8
עד שכל גושי הקרמל נמסים. אם יש גושים קטנים שמסרבים להימס, מסננים את
9
הרוטב ונפטרים מהם. שומרים במקרר ומחממים לפני ההגשה.
10
3. מכינים רוטב פירות יער: מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב פלדה. שומרים במקרר.
11
4. מגישים קעריות עם רטבים ותוספות, ולכל אורח כוס עם כדורי גלידה.
המתכון נכתב ב-17/07/2007