החומרים מספיקים ל 32 אמפנדס
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 כף זיתים ירוקים כבושים, קצוצים
1
1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והאורגנו בקערת מערבל. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת גרגירית. ממיסים את המלח במים ומוסיפים לקערה בהדרגה. מעבדים עד שהמים נספגים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל 30 דקות לפחות.
2
2. מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהעוף מוכן (כ 5 דקות).
3
3. מעבירים את התערובת למעבד מזון וטוחנים לתערובת גסה. מוסיפים את פירורי הלחם מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
4
4. מחממים את התנור ל 200 מעלות צלזיוס.
5
5. מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים ל 32 חתיכות שוות. מרדדים כל חתיכה לעיגול בעובי 1/3 ס´מ.
6
6. מניחים כף מילוי במרכז כל עיגול. מערבבים את הביצים והמים ומורחים על שולי הבצק. מקפילם כל עיגול לחצי ומהדקים את הקצוות. דוקרים כל אמפנדה במזלג, כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן האפייה.
7
7. מניחים את האמפנדס על תבנית מכוסה בנייר אפייה. מברישים בביצה הטרופה ואופים במשך 25 דקות או עד שהאמפנדס מזהיבים.