דרגת קושי
2 / 5
מתכון לחובבי שוקולד אמיתיים – סופגניות עם בצק קקאו ומילוי פרלין שוקולד, מצופות בסוכר וקינמון. מושלם להוסיף לחגיגת החנוכה!
כמות: כ- 20 סופגניות
סופגניות שוקו שוקו - סופגניות שוקו-שוקו
סופגניות שוקו שוקו

מצרכים

לבצק:
500 גרם קמח לחם (שטיבל 2)
30 גרם (3 כפות) קקאו
קורט מלח
20 גרם שמרים יבשים
300 מ"ל (1 ושליש כוסות) חלב
50 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
100 גרם (1 כוס) סוכר
20 מטבעות או פרלינים של שוקולד מריר איכותי (בסה"כ 200 גרם)
לציפוי:
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כף קקאו
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה

1
תחילה נכין את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק, למעט מטבעות השוקולד, במיקסר עם וו לישה כ- 12 דקות (יש להקפיד על זמן הלישה).
2
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. מטביעים בכל כדור מטבע או פרלין ומגלגליםלכדורים.
4
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשעה, או עד להכפלת הנפח.
5
בשלב זה,לאחר התפיחה, אפשר לטגן כמו סופגניות.
6
מחממים תנור ל-180 מעלות.
7
אופים את הלחמניות 14-12 דקות או עד שהן תפוחות ויציבות.
8
מצפים ומגישים: מערבבים סוכר, קקאו וקינמון בקערה. מורחים את הלחמניות בעזרת מברשת בחמאה מומסת וטובלים כל כדור בתערובת הסוכר. מגישים מיד.
המתכון נכתב ב-01/11/2024