דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

1 חבילת פסטה מסולסלת
1 קופסת שימורים גדולה של עגבניות מרוסקות מתובלות (לא רסק!!!)
1 קופסה של גבינה בולגרית 5%
שמן זית
מעט זיתים שחורים קצוצים
מספר עלי בזיליקום
פלפל שחור גרוס
תוספות אפשריות:
עגבניות מיובשות
פרוסות קישואים דקות מוקפצות
רצועות פלפל קלוי
50-100 גר' מוצרלה מעושנת מגוררת (תלוי עד כמה אתם בדיאטה)

אופן ההכנה

1
משמנים תבנית מלבנית סטנדרטית (בגודל טוסטר-אובן) במעט שמן זית.
2
מפזרים את הפסטה ישר מהשקית (לא מבושלת!) ומפזרים באופן אחיד.
3
על הפסטה מפזרים את הזיתים, עלי הבזיליקום ואת התוספות שבחרתם.
4
מסננים את הגבינה הבולגרית, שוטפים בהרבה מים (אלא אם כן אתם ממש
5
חובבי מלוח), מפוררים אותה ומפזרים על הפסטה והתוספות, כמה שיותר אחיד.
6
על הכל שופכים את העגבניות המרוסקות (שוב, אחיד), למרות שהרוטב מתובל
7
ניתן להוסיף לו עוד 2 שיני שום קצוץ, בזיליקום וטימין או רוזמרין.
8
על הכל מפזרים מוצרלה מעושנת (אפשר גם בלי) ואופים בחום של 200
9
מעלות. אחרי חצי שעה מכניסים מזלג ובודקים אם הפסטה כבר מבושלת, אם לא -
10
עוד 10 דקות או עד שהפסטה רכה.
המתכון נכתב ב-17/07/2007