דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
4-3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
0.5 כוס שמן זית משובח
1 כוס רסק עגבניות טרי, מדולל ב-3 כוסות מים
0.5 כוס שום כתוש
0.5 כוס לימון
1 כוס יין לבן לבישול
0.5 כוס חומץ בן יין
פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה

1
לחתוך את הדג לחתיכות גדולות וליבש בעזרת מגבת או נייר סופג.
2
לחמם את השמן בסיר גדול. לטגן את השום. לאחר הטיגון לשפוך את התערובתלכלי נפרד. להניח את הדג בסיר, לצקת מעליו את התערובת. להוסיף את רסקהעגבניות, היין, חומץ בן יין, לימון והעגבניות החתוכות, ולתבל לפי הטעם.להוסיף מים עד כשני ס"מ מעל הדגים. לבשל למשך 30-35 דקות.
המתכון נכתב ב-17/07/2007