המאכלים העיראקיים ידועים בשימוש בתבלינים מלאי טעמים. תבלינים כמו כמון, קימל, פפריקה, שום, סוכר קינמון וחריף משתלבים באופן מושלם במנות העיראקיות, שמביאות עימן את החום והטעמים של המזרח התיכון. אוכל העיראקי מדגיש את השימוש בדגים, ובמיוחד בסלמון, שמלווה ברוטב חריף עשיר. בעיראקית, אפשר לומר "ח'אלי" (חבר) או "אח'י" (אחי), שמבטאים חום וקרבה בין האוכל לסביבה.
כמות: 4 מנות
תמונה
מצרכים
5 חתיכות דג סלמון
1 גמבה חתוכה לרצועות
5 פלפלים אדומים מתוקים יבשים
5 פלפלים אדומים חריפים יבשים (לפי הטעם)
5 שיני שום פרוסות
0.5 חבילה כוסברה קצוצה
1 כף רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף פפריקה
1 כפית שטוחה פלפל שחור
שמן
מעט מים
מלח גס
לימון
אופן ההכנה
1
להשרות את הדג במלח גס ולימון כשעתיים. לשטוף היטב את הדגים.
2
לשטוף ולנקות את הפלפלים היבשים ולחתוך לרצועות לא דקות.
3
בסיר שטוח לשים מעט שמן ולסדר בתחתית את הפלפלים היבשים והגמבה, להניחמעל את הדגים מסודרים אחד ליד השני, לפזר מעל את הכוסברה הקצוצה ופרוסותהשום.
4
בקערה נפרדת לערבב את כל חומרי הרוטב: רסק עגבניות, פפריקה, מרק עוף, פלפל שחור, 2 כפות שמן ורבע כוס מים.
5
להוסיף לסיר את חומרי הרוטב, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי.
6
מדי פעם לסובב את הסיר - לא לערבב בעזרת כף או כל כלי אחר רק לנענעאותו. אם חסר מים אז להוסיף מעט, ואם יש יותר מדי מים אז לבשל עם מכסהפתוח חלקית קצת יותר זמן.