דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות
הלביבות המתקתקות האלה מתאימות במיוחד לחג החנוכה ומציעות שינוי מרענן מגרסאות מלוחות. עם טעם טבעי של תפוחים והכנה פשוטה, הן מתאימות לפעוטות ולילדים וגם למי שמחפש אופציה מזינה ומהנה. מושלם כחטיף קל או כקינוח לחג.
כמות: 4-6 מנות
לביבות תפוחים - לביבות תפוחי עץ
לביבות תפוחים

מצרכים

חצי קילו גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
סוכר (לפי הטעם)
3 ביצים
4 תפוחים
חצי כוס קמח (בערך)

אופן ההכנה

1
מערבבים את הגבינות, מוסיפים סוכר, ביצים, קמח.
2
חותכים תפוחי עץ לחתיכות קטנות ודקות.
3
מערבבים עוד פעם וגם מוסיפים את התפוחים, להשאיר קצת תפוחים בחוץ לקישוט בזמן הטיגון
4
יוצקים למחבט, לאחר שהלביבה טיפה מתייצבת אבל עדיין לא מוכנה, להכניס חתיכה או שתיים מעל של התפוח שנשמר בחוץ ואז להפוך
5
לאחר שמשחים ניתן להוציא לצלחת ולחכות שיתקרר, בתאבון!
המתכון נכתב ב-01/11/2024