תתכוננו לגלות את טעמי הלבנט עם תבשיל עוף ואורז לבנוני! המנה כוללת חזה עוף עסיסי, אורז פרסי ותיבול מיוחד של קינמון ופלפל אנגלי, שמוסיפים עומק וניחוח מדהים. תבשיל זה מושלם לארוחה חגיגית ומגישים אותו בצורה יפה, עם פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
תבשיל עוף ואורז לבנוני
מצרכים
4 יחידות חזה עוף (כמו לשניצל)
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
300 גרם בשר בקר טחון
1 כף שום כתוש
2 כפיות קינמון
1 כפית פלפל אנגלי טחון
רבע כפית פלפל חריף טחון (לא חובה)
3/4 כפית מלח
כוס וחצי אורז פרסי
3 כוסות ציר מרק עוף, או אם אין אז תערובת מאבקה ומים רותחים
לעיטור - פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1
מחממים מעט שמן בסיר עם תחתית עבה ומזהיבים בה את חזות העוף משני הצדדים
2
מוציאים ומניחים בצד
3
מכניסים למחבת את הבצל הקצוץ ואת הבשר הטחון ביחד,
4
ומטגנים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים והבצל והבשר מתחילים קצת להשחים
5
מוסיפים בשלב זה את השום הכתוש וממשיכים לטגן/לערבב עוד 2 דקות
6
מוסיפים את כל התבלינים והמלח ומערבבים היטב
7
מוסיפים את האורז השטוף והמסונן מנוזלים, מערבבים כדי לוודא שכל האורז מקבל "ציפוי" של התבלינים
8
מסדרים בתוך האורז את חזות העוף
9
שופכים את הציר או את מרק העוף
10
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות בערך ל - 30 דקות
11
מוציאים מהתנור - מסדרים בצלחת הגשה יפה את האורז במרכז ואת חזה העוף מסביב