דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

4 פרוסות סטייק טונה
3 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר חום
1 כפית חרדל
2 כפות שמן

אופן ההכנה

1
מניחים את פרוסות הטונה בקערה לא עמוקה שיכולה להכיל אותן בנוחות בשכבה אחת
2
אני אוהבת 'לדפוק' ולשטח קצת את הטונה בפטיש השניצלים, אבל לא חובה.
3
מערבבים את כל שאר החומרים
4
יוצקים את התערובת על הטונה שבקערה
5
הופכים את הטונה פעמיים-שלוש כדי שהיא תקבל מעטה של המשרה מכל הכיוונים
6
מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר למנוחה וספיגת טעמים של בין שעה לשעתיים
7
מחממים את הגריל בתנור על חום גבוה
8
מוציאים את הטונה מהמשרה, מסדרים בתבנית ומכניסים לגריל
9
את הרוטב שנשאר לא זורקים, משתמשים בו כדי להרטיב את הטונה בזמן הצלייה בגריל
10
צולים בין 15 ל - 20 דקות, כאשר הופכים באמצע את פרוסות הטונה מצד לצד
11
בעזרת כף מרטיבים את הסטייקים כמה פעמים במהלך הצלייה
12
מגישים עם סלט ירקות גדול - ארוחה קלה וטעימה
13
בתיאבון!
המתכון נכתב ב-27/07/2007