דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

לכדורי שוקולד:
120 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
0.25 כוס (60 מ"ל) מים
למאפה:
130 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה
0.5 כוס (60 גרם) קמח
2 חלמונים
2 ביצים מופרדות
1/3 כוס + 1 כף (75 גרם) סוכר
מעט חמאה
מעט קמח + קקאו
אופן הכנה:

אופן ההכנה

1
להכנת הכדורים:
2
מחממים את השמנת, החמאה והמים, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ומקפיאים שעה.
3
להכנת המאפה:
4
ממיסים את השוקולד והחמאה מעל אמבט מים חמים (בן מארי), מסירים, מוסיפים את הקמח ואת החלמונים ומערבבים.
5
טורפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים עם תערובת השוקולד.
6
משמנים בחמאה ארבעה כלי סופלה אישיים, מערבבים קמח עם קקאו ומפזרים בכלים, מנערים את המיותר (שומר על המאפה מהדבקות).
7
ממלאים את הכלים עד חצי גובהם בתערובת השוקולד, מניחים מעל כדור שוקולד ומכסים בתערובת שנותרה. אופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוהה (200 מעלות). מגישים מיד.
המתכון נכתב ב-05/08/2007