דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

פאי שוקולד
לתבנית פאי גודל 24
מרכיבים:
לבצק:
2 כוסות פחות כף וחצי (300 גרם) קמח
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
1 כוס לא דחוסה (100 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה
גרירת לימון
תמצית וניל
למלית:
300 גרם מריר מאיכות טובה
150 גרם חמאה
2 ביצים
0.25 כוס (50 גרם) סוכר

אופן ההכנה

1
אופן הכנה:
2
שמים בקערת המערבל את  החמאה, אבקת סוכר וביצה ומערבלים היטב .מוסיפים גרירת לימון, תמצית וניל ואת הקמח, עד לספיגתו כך שמתקבל בצק הניתן לרידוד.
3
מרדדים את הבצק לעלה דק כ- 4 מ"מ ומעבירים לתבנית , באופן שיכסה תחתית ודפנות. מורידים את שולי הבצק המיותרים ומהדקים מעט. מחוררים בעדינות בעזרת מזלג את תחתית הבצק  ומעבירים למקרר למנוחה של 1/2 שעה. אופים חצי אפיה בתנור שחומם מראש בטמפ' של 180 מעלות, למשך 10-15 דקות. מוציאים מהתנור.
4
בינתיים מכינים מלית :
5
ממיסים את השוקולד וחמאה מעל סיר עם מים או במיקרוגל תוך כדי הפסקות וערבוב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
6
מקציפים את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות במהירות גבוהה
7
ומערבבים בעזרת כף עץ או מטרפה לתוך עיסת השוקולד. מעבירים את התערובת אל הבצק האפוי למחצה ואופים 6-8 דקות .
8
מוציאים, מצננים, מקררים במקרר מספר שעות. לקישוט, ניתן לבזוק קקאו, דומדמניות או לצפות בגנאש שוקולד.
המתכון נכתב ב-05/08/2007