דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

ל- 6 מנות
500 גרם ספגטי
4 ליטרים מים
4 כפות מלח
לרוטב:
0.25 כוס שמן זית
6 שיני שום פרוסות דק מאוד
1 עגבניה קצוצה לריבועים
0.5 ליטר קולי עגבניות: 5 עגבניות, 5 כפות שמן זית
3 כפות בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה

1
מרתיחים בסיר את המים, וכאשר הם רותחים מוסיפים את המלח.
2
מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן ומסננים.
3
הרוטב:
4
מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את פרוסות השום והעגבנייה הקצוצה ומחממים עד לצריבתה.
5
מכינים את קולי העגבניות:
6
יוצקים לסיר 5 כפות שמן זית ומחממים, ומוסיפים 5 עגבניות חתוכות גס. מאדים כמה דקות ומעבירים למעבד מזון. מרסקים את העגבניות והבזיליקום, אם רוצים רוטב חלק מעבירים דרך מסננת.
7
מוסיפים את קולי העגבניות ומחכים שהרוטב יגיע לרתיחה. מערבבים היטב ומוסיפים את הבזיליקום. ניתן להוסיף פלפל שאטה חריף (צ'ילי).
המתכון נכתב ב-05/08/2007