1
מרתיחים בסיר את המים, וכאשר הם רותחים מוסיפים את המלח.
2
מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן ומסננים.
4
מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את פרוסות השום והעגבנייה הקצוצה ומחממים עד לצריבתה.
5
מכינים את קולי העגבניות:
6
יוצקים לסיר 5 כפות שמן זית ומחממים, ומוסיפים 5 עגבניות חתוכות גס. מאדים כמה דקות ומעבירים למעבד מזון. מרסקים את העגבניות והבזיליקום, אם רוצים רוטב חלק מעבירים דרך מסננת.
7
מוסיפים את קולי העגבניות ומחכים שהרוטב יגיע לרתיחה. מערבבים היטב ומוסיפים את הבזיליקום. ניתן להוסיף פלפל שאטה חריף (צ'ילי).