דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
50 דקות

מצרכים

6 אגסים
למלית:
4 כפות שמן בצל קצוץ דק
5 תאנים מיובשות קצוצות גס
5 משמשים יבשים קצוצים גס
רבע כוס צימוקים
3 כפות שקדים קצוצים
כף שומשום
3 כפות יין אדום מתוק
רבע כפית קינמון טחון
כוס יין אדום מתוק

אופן ההכנה

1
מסירים את הקצה העליון של האגסים ושומרים בצד.
2
מרוקנים את האגסים בסכין חדה או כף פריזאית, מסלקים את הליבה , קוצצים את התוך ושומרים בצד.
3
להכנת המלית:
4
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את התאנים, המישמשים, הצימוקים, השקדים והשומשום ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את תוך האגסים ואת יתר חומרי המילוי ומבשלים 5 דקות נוספות. ממלאים את האגסים, מכסים בכיפות שהוסרו, עורכים בתבנית, יוצקים את היין ואופים 35-40 דקות.
המתכון נכתב ב-07/01/2006