דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

מרכיבים לעוגת השוקולד:
600 גרם שוקולד ולרונה 63% מוצקי קקאו
500 גרם קוביות חמאה
1.25 כוסות (250 גרם סוכר) לבן
1 כוס (250 גרם) סוכר חום דמררה
6  (400) גרם ביצים מס' 1
2/3 3 כוסות (450 גרם) קמח מנופה
כ-1/2 כף (5 גרם) אבקת אפייה מנופה
1.5 1 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך חתוכים גס
150 גרם שוקולד לבן מרוסק
0.25 3 כפות (50 מ"ל) קוואנטרו (או ליקר תפוזים אחר)
מרכיבים לרוטב שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר משובח
150 גרם שוקולד חלב משובח
600 מ"ל שמנת מתוקה (250 מ"ל במיכל)
גרידה מתפוז אחד
מרכיבים לטוויל קקאו:
100 גרם חמאה
0.5 כוס (100 גרם) סוכר
2/3 כוס (80 גרם) קמח
4 כפיות (20 גרם) קקאו איכותי
100 גרם חלבון*
להגשה:
עלי נענע לקישוט
גלידת וניל משובחת
תבנית בגודל 25-30 ס"מ מצופה בנייר אפייה משומן
בביצה מס1 1 כ- 65 גרם

אופן ההכנה

1
עוגת שוקולד:
2
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
3
ממיסים את השוקולד וקוביות החמאה בבן מארי ומערבבים לתערובת אחידה. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכרים עד לקבלת קציפה צהבהבה. מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים ומקפלים בעדינות.
4
מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד והביצים עם הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד הלבן המרוסק. מעבירים לתבנית התנור ואופים בחום של 175 מעלות במשך כ-30 דקות.
5
רוטב שוקולד:
6
מחממים בבן מארי את השוקולד והשמנת, מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים לתערובת אחידה.
7
טוויל קקאו:
8
מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה.
9
מנפים קמח וקקאו ומוסיפים לתערובת החמאה, מוסיפים את החלבון ומקפלים בעדינות.
10
משטחים צורות עיגול דקות ואחידות על נייר אפייה, אופים בחום של 160 מעלות כ-15 דקות עד שמזהיב. לאחר שהטווילים מוכנים מוציאים מהתנור ומעצבים את העיגול לצורה הרצויה בעוד הטוויל חם.
11
הרכבת המנה:
12
חותכים את העוגה לריבועים בגודל 6 ס"מ. מניחים חתיכת עוגה על צלחת הגשה ומזלפים על הצלחת רוטב שוקולד.
13
מניחים ליד העוגה טוויל קקאו ועליו כדור גלידת וניל, מעטרים בעלי נענע.
המתכון נכתב ב-05/08/2007