דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

לתחתית מרנג קוקוס
5 חלבונים
0.25 כוס סוכר
1 כוס קוקוס לבן, מעט קלוי
1.5 1 כוסות אבקת סוכר
1 כוס אבקת שקדים
לקרם שוקולד קוקוס
190 מ"ל חלב קוקוס
אחד כוכב אניס
40 גרם סוכר חום
200 גרם שוקולד מריר 70%
2 כפות (35 מ"ל) רום שחור משובח
למרנג פשוט ואלסטי לזילוף
3 חלבונים (את החלבונים כדאי לחמם מעל סיר מעלה אדים)
0.5 כוס סוכר

אופן ההכנה

1
התחתית:
2
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מקפלים פנימה את האבקות היבשות. אופים בחום בינוני נמוך (140 מעלות), בין 40-60 דקות. עד שתחתיות המרנג מתייבשות.
3
הקרם שוקולד קוקוס:
4
מרתיחים את חלב הקוקוס עם האניס והסוכר. לאחר הרתיחה מסלקים את האניס, יוצקים את התערובת על השוקולד ומערבבים היטב עד להמסת השוקולד. מוסיפים את הרום אחרי מספר דקות.
5
שמים את הקרם על תחתית המרנג האפויה, מקררים למשך לילה וחותכים למנות.
6
המרנג:
7
מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף סמיך נוקשה ויציב מאוד.  מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים את המרנג  מעל קרם השוקולד.
8
מומלץ להגיש בטמפ' של 15-12 מעלות
המתכון נכתב ב-05/08/2007