קציצות אורז ממולאות בבשר משובח ברוטב סלק עשיר. כל ביס טומן בתוכו ניחוחות תבלינים וחום ביתי, מושלם לארוחה משפחתית.
הקובה
מצרכים
או 1/2 1 ליטר מים עם 3 כפיות מרק עוף
100 גרם כבדי עוף טחון } טוחנים את השלושה יחד
0.5 כוס סלרי קצוץ (הגבעולים)
אופן ההכנה
2
מבשלים את כל מרכיבי המרק למשך 15 דקות.
4
מביאים לרתיחה את האורז עם המים, השמן והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות.
5
מצננים ומוסיפים את קמח המצה והביצים. מערבבים ומניחים למשך כשעתיים במקרר.
7
מאדים את הבצל עם הסלרי יחד עם כף שמן, מוסיפים את הבשר והתבלינים, מבשלים במשך כ- 2 דקות.
8
מוציאים את תערובת האורז, מחלקים לכדורים בגודל הרצוי, יוצרים גומה באמצע כל כדור וממלאים בכפית מתערובת הבשר. מהדקים וסוגרים לכדור.
9
מוסיפים למרק החם את הקובות, מבשלים 10 דקות ומגישים.
המתכון נכתב ב-21/11/2024
תגובות על המתכון
נשמח לשמוע אם אהבת את המתכון, ולענות על כל שאלה