דרגת קושי
4 / 5
קציצות אורז ממולאות בבשר משובח ברוטב סלק עשיר. כל ביס טומן בתוכו ניחוחות תבלינים וחום ביתי, מושלם לארוחה משפחתית.
הקובה - קובה שוונדר - קציצות אורז ברוטב סלק
הקובה

מצרכים

למרק:
1.5 1 ליטר ציר עוף
או 1/2 1 ליטר מים עם 3 כפיות מרק עוף
3 סלק חתוך לקוביות קטנות
חופן עלי נענע
מיץ מלימון אחד
1 כף סוכר
0.5 כפית פלפל לבן
1 כף בהרט
לאורז:
2 כוסות אורז
3 כפות מים
1 כפית מלח
1 כף שמן
0.5 כפית קמח מצה
3 ביצים
למילוי:
0.5 ק"ג בשר כבש טחון   }
100 גרם כבדי עוף טחון  } טוחנים את השלושה יחד
100 גרם שומן כבש טחון }
1 בצל קצוץ מאודה
0.5 כוס סלרי קצוץ (הגבעולים)
חופן עלי נענע
1 כף בהרט
1 כף חוויג'
1 כף שמן

אופן ההכנה

1
המרק:
2
מבשלים את כל מרכיבי המרק למשך 15 דקות.
3
האורז:
4
מביאים לרתיחה את האורז עם המים, השמן והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות.
5
מצננים ומוסיפים את קמח המצה והביצים. מערבבים ומניחים למשך כשעתיים במקרר.
6
המילוי והכנת הקובה:
7
מאדים את הבצל עם הסלרי יחד עם כף שמן, מוסיפים את הבשר והתבלינים, מבשלים במשך כ- 2 דקות.
8
מוציאים את תערובת האורז, מחלקים לכדורים בגודל הרצוי, יוצרים גומה באמצע כל כדור וממלאים בכפית מתערובת הבשר. מהדקים וסוגרים לכדור.
9
מוסיפים למרק החם את הקובות, מבשלים 10 דקות ומגישים.
המתכון נכתב ב-21/11/2024