דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

למלבי:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת רגילה או צמחית
10 כפות (80 גרם) קורנפלור
10 כפות סוכר
2 כפות מי ורדים (או מי שושנים)
6 תבניות אישיות (של 150 גרם)
לסירופ:
2/3 כוס סוכר
0.5 כוס מים
1 כפית מי ורדים
1 כפית צבע מאכל אדום
לקישוט:
100 גרם בוטנים קצוצים גס
100 גרם שבבי קוקוס

אופן ההכנה

1
המלבי:
2
1. יוצקים לתוך סיר ( 2-3 ליטר) את קצפת, הסוכר, הקורנפלור ומי הורדים. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, ממשיכים לערבב דקה -דקות ומכבים את האש.
3
יוצקים לתוך תבניות האישיות. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 45 דקות.
4
הסירופ:
5
יוצקים לתוך סיר קטן את הסוכר, המים, מי הורדים וצבע המאכל. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. (בזהירות). לאחר מס' דקות מסירים מהאש. מגישים קר.
6
הקישוט:
7
מפזרים במחבת את הבוטנים ושבבי הקוקוס, ומערבבים כל כמה שניות עד שהתערובת הופכת לזהובה.
8
אופן ההגשה:
9
הופכים את המלבי על צלחת. בוזקים את סירופ מעל המלבי.
10
מפזרים את תערובת הבוטנים ושבבי הקוקוס הקלויים.
המתכון נכתב ב-05/08/2007