1 חופן ורדים מיובשים (להשיג בחנויות התבלינים)
1 שקית (14 גרם) ג'לטין מרוכך ב- 1/3 (80 מ"ל) מים
5 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
1.25 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 שקית (14 גרם) ג'לטין מרוכך ב- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
5 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
עלים מ-2 ורדים (ורוד ואדום) או 150 גרם פירות יער קפואים או טריים
1
מחממים תנור ל-150 מעלות.
2
מכינים את בסיס הקוקוס: מערבבים קוקוס, קמח וקורנפלור בקערה.
3
מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב. מוסיפים בתנועות עטיפה את תערובת הקוקוס ומעבירים לשקית זילוף חד-פעמית.
4
מציירים עיגול בקוטר 26 ס"מ על נייר אפייה. מניחים את הנייר על תבנית תנור ומזלפים שבלול (מבפנים החוצה). אופים כ-30 דקות עד שזהוב ויבש. מקררים.
5
מכינים את המוס ומורחים על הבסיס:
6
מביאים לרתיחה חלב עם ורדים. מכבים את האש, מכסים וממתינים חצי שעה. מסננים ומחזירים את החלב לסיר. מחממים עד לסף רתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים ג'לטין ומי זהר, מערבבים ומצננים לטמפ' החדר.
7
מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב.
8
מקציפים מסקרפונה עם אבקת סוכר ושמנת לקרם יציב.
9
מאחדים את קצף החלבונים עם החלב תוך השוואת מרקמים: מוסיפים מעט מהקצף אל החלב ומערבבים. מוסיפים עוד קצף לתערובת ומערבבים. מחזירים את כל התערובת לקצף ומקפלים. מקפלים פנימה את קרם המסקרפונה ויוצקים את התערובת על הבסיס האפוי. מקפיאים עד להתמצקות.
11
מביאים לרתיחה מים וסוכר ומסירים מהאש. מוסיפים ג'לטין מרוכך ומי
12
זהר ומערבבים היטב להמסת הג'לטין. מסדרים עלי ורדים (או פירות יער) על העוגה, יוצקים מעל את הג'לי ומקררים היטב.