דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

לבסיס:
150 גרם עוגיות שוקולד צ'יפס טחונות
2 כפות קקאו
100 גרם אגוזי מלך טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
750 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
0.5 כוס סוכר
4 ביצים
2 כפות ברנדי
1 כף קורנפלור
250 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
70 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כפית אבקת קפה נמס
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה

1
מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות, הקאאו, האגוזים והחמאה המומסת לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית ומכניסים למקפיא ל- 15 דקות.
2
מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות), שמים בקערת המערבל את הגבינה והסוכר ומקציפים במהירות נמוכה במשך דקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי פעולת המערבל, מוסיפים את הברנדי והקורנפלור וממשיכים להקציף במשך חצי דקה.
3
ממיסים את השוקולד הלבן בסיר כפול על אדים (קערה העומדת על סיר ובו מעט מים רותחים - הסיר עומד על האש, אך המים אינם נוגעים בקערה) ומוסיפים במספר פעמים לתערובת הגבינה. טורפים היטב במטרף ידני ויוצקים לתבנית.
4
אופים 50 דקות. מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור ומעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית. מצננים את העוגה בתנור מכובה ומכניסים למקרר למשך לילה.
5
למחרת ממיסים את השוקולד המריר, החמאה ואבקת הקפה בסיר כפול על אדים (קערה העומדת על סיר ובו מעט מים רותחים). מצננים מעט, יוצקים על העוגה ומטים את התבנית לצדדים כדי שהציפוי יכסה את כל העוגה. מקררים כשעה עד להגשה. אפשר להגיש עם פטל טרי או תות שדה.
המתכון נכתב ב-05/08/2007