1
1. קולפים את האגסים (שומרים על הקליפות). נזהרים לא לפגוע בגבעול, ומותירים גם את התחתית בלתי-קלופה. ממילא אחר כך תחתכו ממנה פיסה כדי שהאגס המזוגג יעמוד על הצלחת.
2
2. שמים את האגסים זה ליד זה בסיר שיכיל אותם בנוחות. מניחים על האגסים את הקליפות.
3
3. תוחבים בין האגסים את מקלות הקינמון. שופכים עליהם את הסוכר.
4
4. מוסיפים את השזיפים, היין, הברנדי והקפה הנמס. מכסים, מבשלים 10 דקות. הנוזלים חייבים לכסות את האגסים, אך לא את הגבעולים.
5
5. מסירים מכסה ומבשלים על להבה גדולה עד שהנוזלים מצטמצמים לשליש, בערך.
6
6. מוציאים כל אגס על ידי אחיזה בגבעולו, קוטמים לו את התחתית. מציבים על קערת הגשה, בעיגול.
7
7. עורמים במרכז האגסים או סביבם את השזיפים השחורים. יוצקים על הכול את הסירופ המזוגג שנוצר בסיר.
8
גיוון: נפלא לשבץ בצלחת המזוגגת גם תותים או פלחי מנגו קלופים, ולצקת עליהם מן הסירופ.