דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

למלית:
מעט שמן זית
100 גרם אורז מבושל
בשר קצוץ
2 גבעולי זעתר טריים - עלים בלבד
צרור פטרוזיליה קצוצה גס
צרור כוסברה קצוצה גס
50 גרם צנוברים קלויים
מקלות סלרי אמריקאי קצוצים
12 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
לפרגיות:
פרגיות שלמות (קורניש)
מלח ופלפל
מעט פפריקה מתוקה
מעט סומאק
מעט כמון
שיני שום כתושות
מעט שמן זית

אופן ההכנה

1
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), בקערה מערבבים את חומרי המלית. מתבלים במלח ופלפל וממלאים את הפרגיות בתערובת. בכלי נפרד מערבבים מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, סומאק, כמון ושום כתוש ומורחים על הפרגיות. מניחים בתבנית אפייה משומנת במעט שמן זית. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה. מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כ-10 דקות עד שהעוף מוכן.
המתכון נכתב ב-05/08/2007