דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

לבסיס:
200 גר' פתי-בר טחונים
חבילה (100 גרם) חמאת תנובה
לעוגה:
גביע גבינה לאפיה מסדרת השף הלבן או 750 גרם גבינה למריחה 9%
שני מיכלים שמנת מתוקה מסדרת השף הלבן (38% או 32% שומן)
3/4 1 כוסות סוכר
שקית אחת ג'לטין
3/4 כוס מים רותחים
תמצית וניל, גרידת לימון - לפי הטעם.
לציפוי:
מלית פירות יער ותות שדה
תבנית קפיצית מס. 26 (קוטר 26)

אופן ההכנה

1
הבסיס:
2
ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הבסקויטים. משטחים על בסיס תבנית האפיה.
3
העוגה:
4
ממיסים את הג'לטין בתוך המים הרותחים. במידה והג'לטין לא נמס כולו - שמים את הכוס במיקרוגל למשך 30 - 45 שניות, ואז מערבבים פעם נוספת - עד להמסה מלאה של הג'לטין. מקציפים את השמנת המתוקה, ומוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה. מקציפים היטב - עד קבלת קצוות חזקים - אך לא יותר מכך. מקפלים את הגבינה, התמצית (וגרידת הלימון - אם רוצים) יחד עם הג'לטין לתוך הקצפת . מקפלים עד קבלת בלילה אחידה. מאחסנים במקרר למשך לילה. למחרת - מורחים את מלית האוכמניות. ניתן לצפות בפירות העונה + ג'לי אינסטנט מתאים.
המתכון נכתב ב-05/08/2007