דרגת קושי
1 / 5

מצרכים

מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
250 גרם גבינת אורדה
0.5 ק"ג ענבים ירוקים ללא גרעינים
3-4 כפות סוכר חום
50 גרם חמאה
0.5 כוס גראפה
אבקת סוכר
עלי נענע או מנטה

אופן ההכנה

1
מקציפים היטב את השמנת עם אבקת הסוכר. מפוררים את גבינת האורדה בקערה ומקפלים עם הקצפת עד קבלת תערובת אחידה. מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.
2
מפזרים את הענבים במחבת חמה, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד להמסה.
3
מוסיפים חצי מכמות החמאה, יוצקים מעל את הגראפה, משלהבים ומכבים את האש. מוסיפים את החמאה שנותרה ומערבבים עד שהחמאה נמסה והרוטב מסמיך.
4
מניחים ענבים (יחד עם הרוטב שנוצר) בצלחות אישיות, ןמעל כדור מתערובת האורדה. מקשטים באבקת סוכר ובעלי נענע או מנטה. מגישים מיד.
המתכון נכתב ב-05/08/2007