דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

לתערובת בשר:
125 ג' בשר בקר שייטל טחון
125 ג' בשר כבש שמן טחון
4 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
½ כוס פיסטוקים קצוצים
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה אדומה
½ כפית פלפל אנגלי
¼ כפית קינמון - אופציה
לבצק:
400 ג' בשר בקר שייטל טחון
5 כוסות בורגול דק מושרה במים מספר דקות
2 בצל גדול קצוץ מוזהב בשמן זית
1 תפו"א בינוני מבושל ומרוסק פירה
¼ כוס סולת
3 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פלפל אנגלי טחון
¼ כפית קינמון
לקישוט:
חופן שקדים קלופים חצויים

אופן ההכנה

1
המילוי:
2
מטגנים את הבצל בשמן זית 2-3 דקות. מוסיפים את בשר השייטל ובשר הכבש וממשיכים לטגן כ- 5 דקות תוך כדי פירור הבשר כדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים את הפיסטוקים, האגוזים ומתבלים בפלפל שחור, קינמון, פלפל אנגלי ופפריקה. ממשיכים לטגן 1-2 דקות, מסירים מן האש ומצננים מעט.
3
הבצק:
4
מערבבים את פירה תפוחי האדמה יחד עם בשר השייטל, מלח, קינמון, פלפל אנגלי טחון ופלפל שחור. מוסיפים את הבורגול ולשים היטב יחד לקבלת בצק. מוסיפים את הסולת ע"פ הצורך להסמכה עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מוסיפים את הבצל ומערבבים שוב. בתבנית אפייה משטחים מחצית מכמות הבצק בעובי של כ- 1 ס"מ. מעל מסדרים את המילוי וסוגרים ביתרת הבצק, מהדקים מעט אך לא ללחוץ יותר מדי. מסמנים מנות אישיות, מברישים במעט שמן זית ומניחים שקד במרכז כל מנה אישית. אופים בתנור כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ומגישים.
המתכון נכתב ב-05/08/2007