דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

7 ביצים
2 שמנת מתוקה
3 שקיות ג´לטין קטנות
2 כוסות סוכר
1.5 1 כוסות מים
1 ליטר חלב
400 גרם בישקוטים
200 גרם אגוזים קצוצים
סירופ שוקולד

אופן ההכנה

1
בסיר מרתיחים את החלב ומצננים מעט.
2
ממיסים את הג´לטין במים קרים מערבבים ומניחים לבישול בלהבה נמוכה ותוך בחישה מתמדת עד להמסת הג´לטין. להניח מעט לצינון.
3
לאחר מכן להוסיף את הג´לטין לסיר החלב.
4
בקערה - להפריד הביצים. להקציף החלבונים עם הסוכר לקצף קשה
5
בקערה גדולה נוספת - לערבב את החלמונים היטב.
6
לקערה זו מוסיפים (דרך מסננת) את החלב עם הג´לטין המומס שעורבב
7
להוסיף לקערה עם תערובת החלמונים והחלב, את הקצף של הביצים עם הסוכר.
8
בקערה נוספת - להקציף את השמנת המתוקה (להיזהר לא יותר מידיי שלא ייהפך לחמאה), ולהוסיף לקערה עם הביצים המוקצפות והחלב.
9
לערבב בעדינות מירבית תוך קיפול.
10
לסדר בתבנית בישקוטים ולשפוך מעליהם בהדרגה 1/2 -1 חלב קר (החלב צריך להיספג).
11
לשפוך ע´י מצקת מהבוואריה על התבנית.
12
בזמן ששופכים את התכולה הבישקוטים עולים למעלה, בעזרת המצקת לדחוף אותם כלפי מטה.
13
להקפיא 1 שעה בפריזר.
14
להגיש עם קישוט סירופ שוקולד ואגוזים.
המתכון נכתב ב-07/01/2006