דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

250 גר' עלי פילו
30 גר' חמאה מומסת
750 גר' דלעת נקייה
2 ביצים
100 גר' גבינת צאן סנט מור
50 גר' גבינת פטה
1 שן שום כתושה
עלי קורנית טריים
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
½ כוס מים לבישול הדלעת

אופן ההכנה

1
חותכים את הדלעת לקוביות, בסיר עם מכסה מבשלים את הדלעת עם מים למשך כחצי שעה או עד שהיא מתרככת. לחלופין ניתן לאפות את הדלעת בתנור עד שהיא מתרככת. מועכים במסננת את הדלעת כדי שרוב הנוזלים יצאו.
2
בקערה מערבבים את הדלעת, ביצים, גבינת פטה, מלח, פלפל, מוסקט וקורנית.
3
מניחים עלי פילו, חותכים כל עלה לשני מלבנים ומורחים בחמאה מומסת. מניחים מעט מלית דלעת במרכז המלבן ומקפלים לחבילה קטנה. אופים בחום בינוני כ- 15 דקות. מגישים חם
המתכון נכתב ב-05/08/2007