דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

20 גרם חמאה
כוס שמן
כוס שמנת מתוקה
כפית מלח
חלמון
100 גרם גבינה לבנה 9%
1.5 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
כפית סוכר
למלית:
חצילים בינוניים פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
עגבניות בשלות פרוסות לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
0.5 כוס שמן זית
עלי טימין
מלח ופלפל
150 גרם גבינת פטה משובחת
לאפייה:
ביצה טרופה
שומשום או גרגרי שומר

אופן ההכנה

1
הבצק:
2
שמים את החמאה, השמן והשמנת במעבד מזון ומעבדים קצת. מוסיפים את המלח, החלמון והגבינה ומעבדים שוב. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומעבדים עד שנוצר גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים.
3
המלית:
4
מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות) ומשמנים תבנית. מסדרים בתבנית את החצילים והעגבניות, מברישים בשמן זית, מפזרים מלח, פלפל ועלי טימין וקולים בתנור עד שהירקות מקבלים צבע. הופכים וקולים עוד מספר דקות, מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות).
5
הרכבת המנה:
6
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. מניחים לבצק המרודד לנוח דקה או שתיים וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים על כל עיגול פרוסת חציל ועגבניה וגבינת פטה מפוררת ועלי טימין ומהדקים. מורחים בביצה ומפזרים מלמעלה שומשום או גרגרי שומר. מניחים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
המתכון נכתב ב-05/08/2007