סופגניות יוגורט טעימות ורכות עם צימוקים מושרים ברום, צנוברים קלויים וגרידת לימון ותפוז. המתכון כולל שמרים, חלב, סוכר, קמח, ביצים ושמן זית, ומוכן בטיגון בשמן עמוק. הסופגניות מצופות אבקת סוכר ומוגשות חמות, אידיאליות לחג החנוכה או כל אירוע חגיגי.
סופגניות יוגורט מוששש
מצרכים
1 כוס צימוקים גדולים מעולים מושרים ברום
30-35 גרם שמרים
0.5 כוס חלב פושר
4 כפות סוכר
2 כוסות קמח
1-2 ביצה
0.25 כפית מלח
180 מ"ל יוגורט
0.5 כף אבקת אפייה
גרידת לימון
גרידת תפוז
120 גרם צנוברים קלויים
3 כפות שמן זית
שמן לטיגון
סוכר לפי הטעם
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1
הבלילה:
2
טורפים היטב את השמרים, חלב פושר מעט סוכר וחצי כוס קמח, מכסים ומניחים בצד לתחילת תפיחה (10 דקות).
3
מקציפים ביצים ואת שארית הסוכר לקצף תפוח ובהיר אך לא יציב מדי.
4
בכלי גדול מניחים קמח ואבקת אפיה, מוסיפים את הביצים המוקצפות, מלח, גרידת תפוז וגרידת לימון, מעט שמן זית ואת בלילת השמרים, מאחדים לקבלת בצק דביר מאוד. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של שעה בחוץ, או תפיחה ארוכה במקרר.
5
לבצק שתפח מוסיפים יוגורט, כף או שתיים של קמח לאיחוד קל יותר של המסות, מוסיפים את הצימוקים מושרים ללא נוזלי ההשריה, וצנוברים קלויים , לשים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד לתפיחה נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו. (בערך 40 דקות במקום חמים).
6
בעזרת שתי כפות רטובות מעצבים אצבעות מהבצק ומטגנים בשמן עמוק וחם. חשוב שהשמן יהיה חם מאוד אך לא מעשן, אחרת הסופגניות יספגו כמות שמן גדולה. יש לשים לב לחימום חוזר של השמן לפני הכנסת סופגניות נוספות לטיגון .