דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

2 כוסות נקטר אפרסקים )בקופסה(
1 שקית ג´לטין של 14 גרם
2 מיכלי יוגורט אפרסקים
1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת

אופן ההכנה

1
ןמערבבים כוס אחת של הנקטר עם הג"לטין בסיר קטן. מערבבים עד שהג"לטין מתרכך לגמרי ואז מחממים על אש נמוכה, עד שהנקטר מגיע להתחלת רתיחה והג"לטין נמס לגמרי. בוחשים ומורידים מהאש.
2
שמים את הסיר בקערה עם מים קרים כדי לזרז את הצינון שלו. מוסיפים את הכוס השניה של הנקטר.
3
בינתיים מעבירים את היוגורט לקערה וכאשר הנקטר קר מוסיפים אותו ליוגורט.
4
ממשיכים לצנן עד שהתערובת סמיכה למדי. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקצפת די יציבה, משאירים רבע קצפת לקישוט ואת השאר מוסיפים בעדינות לתערובת.
5
מעבירים הכל לקעריות קינוח אישיות או לתבנית יפה. מצננים לפחות ארבע שעות עד שהבואריה יציבה.
המתכון נכתב ב-07/01/2006