280 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה, שבור
4 כפות (100 גרם) גולדן סירופ (סירופ סוכר כהה וסמיך, להשיג בחנויות המתמחות)
0.5 כוס (70 גרם) אבקת קקאו (רצוי הולנדי כהה)
תבנית סיליקון עם שקעים בקוטר 3-4 ס"מ ובגובה 2-3 ס"מ, או תבניות אלומיניום אישיות
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.
3
במקביל מקציפים ביצים עם סוכר וגולדן סירופ במהירות בינונית-גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה מאוד.
4
מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות (אפשר במהירות מינימלית של המיקסר).
5
מנפים מעל קמח וקקאו ומערבבים בעדינות לבלילה אחידה.
6
יוצקים את הבלילה לשקעים משומנים ואופים 8 דקות, עד שהמאפים תופחים ונסדקים מעט והם עדיין רכים. מוציאים, מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר. אפשר לאבק בקקאו או באבקת סוכר.