דרגת קושי
3 / 5
המנה המושלמת להתחמם ולחייך בו זמנית. אפונה יבשה הופכת כאן לכוכבת – מי ידע שהיא יכולה להפתיע כל כך? המרק הזה גם טעים וגם מספק את כל התירוצים להישאר בבית מתחת לשמיכה (ולהתחמק משטיפת כלים). ועכשיו ברצינות, מרק אפונה עם יתרונות בריאותיים מדהימים של אפונה יבשה – עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים וברזל. המרק המהביל, עם ירקות עשירים וטעם עוצמתי, מספק חוויה מזינה ומנחמת שמתאימה לכל ארוחה חורפית.
מרק אפונה מוש - מרק אפונה בשרי
מרק אפונה מוש

מצרכים

1 ק"ג אפונה יבשה (בחצאים)
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן
3 גזרים
3 גבעולי סלרי
3 שיני שום חצויות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור
1 כפית רוזמרין
1 כפית מרווה
2 גבעולי פטרוזיליה
2 כפות אבקת מרק עוף
צלעות בקר מעושנות , או נקניקיות מעושנות

אופן ההכנה

1
מבררים את האפונה ושוטפים במים.
2
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן.
3
קוצצים את הגזר, הסלרי ותפוחי האדמה, ומוסיפים לסיר עם חצי כוס מים.
4
מבשלים על אש קטנה עד שהירקות מתרככים מעט.
5
מוסיפים את כל האפונה, השום, הרוזמרין, המרווה והפטרוזיליה.
6
מוסיפים כ-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
7
מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך שעה.
8
מוסיפים את הצלעות או הנקניקיות, ומבשלים חצי שעה נוספת.
9
מורידים מהאש, מוציאים את הבשר ומעבירים את המרק דרך מסננת בעזרת כף עץ.
10
מוסיפים את הבשר ומגישים.
11
אפשר להוסיף מעט טבסקו בהגשה.
המתכון נכתב ב-04/12/2024