דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

1 ק"ג פילה אנשובי טרי (נקי ומפולט) בגודל אצבע
200 סמ"ק שמן זית איכותי
400 סמ"ק שמן קנולה
1 שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס לפרוסות דקות בעזרת קולפן
4 שיני שום פרוסות דק
1 צרור טימין
1 ק"ג מלח גס
יחידה פלפל שאטה יבש

אופן ההכנה

1
שופכים את המלח הגס באופן אחיד לתוך תבנית אפייה, ומסדרים את הפילטים של האנשובי על עורם לכ- 15 דקות.
2
לאחר 15 דקות הופכים אותם ל-15 דקות נוספות.
3
שוטפים את הפילטים היטב מהמלח.
4
מסדרים את האנשובי, השום, הטימין והפטרוזיליה בשכבות בתוך צנצנת.
5
שופכים לתוך הצנצנת את השמנים ואוטמים.
6
מומלץ לחכות יום לפני ההגשה.
7
בתאבון!
המתכון נכתב ב-12/11/2007