דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

8 ביצים קשות קלופות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
3 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות
2 בצלי שאלוט קצוצים
2 גבעול למון-גראס קצוץ
2-1 פלפלים חריפים טריים קצוצים
2 ס"מ שורש ג´ינג´ר קצוץ
0.5 כף כורכום
1 פחית קרם קוקוס
4-3 עלי קפיר-ליים (אפשר בלי)
מלח
פלפל שחור טרי טחון
1 כף סוכר
0.5 כף קארי

אופן ההכנה

1
מוזגים את השמן לסיר ומטגנים בו את השום, בצלי השאלוט, הלמון-גראס, הפלפלים החריפים והג´ינג´ר.
2
מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים את הכורכום והקארי ומערבבים.
3
מוסיפים את קרם הקוקוס, הסוכר, המלח, הפלפל ועלי הקפיר. מערבבים ומביאים לרתיחה.
4
מוסיפים את הביצים ואת תפוחי האדמה, ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות.
5
לפני ההגשה אפשר לטגן 3 בצלי שאלוט קצוצים במעט שמן עד שהם משחימים מאוד, ולפזר על התבשיל.
המתכון נכתב ב-20/11/2024