דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

1 ק"ג בשר בקר טחון, רצוי רזה. אפשר לערבב עם קצת בשר כבש טחון או מעט שומן כבש.
2/3 כוס בורגול עבה
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/3 כוס צנוברים
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם,
חצי כפית קינמון
מעט פלפל אנגלי טחון
אפשר קצת בהראת לחמין (תבלין עיראקי שנקרא ממש כך)

אופן ההכנה

1
משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך כשעה.
2
בינתיים מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים פנימה בערך 300 גרם בשר טחון + אחד מהבצלים הקצוצים, מערבבים ומטגנים יחד עד שרוב הנוזלים מתאדים
3
מוסיפים את הצנוברים ומערבבים
4
מתבלים בתבלינים הרשומים לעיל, מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
5
את שאר הבשר שמים בקערה, מוסיפים את הבצל הקצוץ השני
6
סוחטים את הבורגול היטב מכל עודפי המים ומוסיפים לקערה
7
מוסיפים מלח פלפל ותבלינים
8
מעבדים בידיים לתערובת אחידה וניגשים להרכבת המנה
9
בתבנית פיירקס משומנת קלות משטחים מחצית מתערובת הבשר והבורגול
10
מיישרים שיהיה משטח אחיד
11
מפזרים מעל זה את הבשר הצלוי עם הבצל והצנוברים, בצורה אחידה
12
מכסים במחצית השניה של תערובת הבשר והבורגול ומחליקים שתהיה שכבה ישרה ויפה
13
בסכין חדה חותכים למעויינים, מסמנים את כל הדרך עד לתחתית
14
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון וספיגת טעמים של כמה שעות.
15
מחממים תנור ל - 180 מעלות
16
מסירים את הניילון הנצמד
17
מברישים את פני המאפה עם מברשת ומעט שמן זית (במקור של המתכון מנקדים בפירורי חמאה...)
18
אופים בין 45 דקות לשעה, או עד שזה מקבל מעטה שזוף יפה
המתכון נכתב ב-21/11/2024