חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
1 גביע (750 גרם) גבינה לאפייה 5%
0.25 כוס סוכר (או ממתיק "כמו סוכר")
לציפוי יוגורט וניל (לא חובה):
1 גביע (200 גרם) יוגורט לבן 3%
גרגרים מ-1/2 מקל וניל (או 1/4 כפית תמצית וניל אמיתית)
2
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3
2. מכינים את העוגה: מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק. מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת ומקפלים פנימה את קצף החלבונים לתערובת אחידה.
4
3. יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה. מכבים
5
את התנור ומוציאים את העוגה. מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית
6
ומחזירים את העוגה לתנור המכובה לשעה. מצננים ומעבירים למקרר ללילה.
7
4. מכינים את הציפוי ומצפים: טורפים יוגורט, דבש וגרגרי וניל במטרפה ידנית. יוצקים את הציפוי על העוגה ומגישים.