דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
1 חבילה (500 גרם) עלי סיגרים מופשרים
250 גרם גבינת קוטג'
100 גרם גבינת פטה מפוררת
200 גרם תרד טרי קצוץ
2 ביצים
250 גרם גבינת קשקבל מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס
300 גרם גבינה בולגרים חתוכה לקוביות
לבלילה:
0.5 כוס יוגורט
0.5 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט אגוז מוסקט
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

1
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
2. מכינים את המלית: מערבבים קוטג', פטה, תרד, ביצים, קשקבל, מלח פלפל.
3
3. מרכיבים את השבלולים: פורשים עלה סיגר על משטח העבודה.
4
מורחים על כל אחד כף או שתיים מן המלית. מגלגלים לרולדה ומלפפים אותה לשבלול. ממשיכים כך עם כל העלים.
5
4. מניחים את השבלולים בצפיפות בתבנית כמו בעוגת שושנים. מניחים במרכזכל שבלול קובייה של גבינה בולגרים, ואם נשארות עוד קוביות מפזרים מעל.
6
5. מכינים את הבלילה ואופים: מערבבים יוגורט ושמנת, מתבלים במלח פפריקה ואגוז מוסקט.
7
6. יוצקים את הבלילה על השבלולים, מפזרים פרמזן ואופים כ-40 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.
המתכון נכתב ב-22/11/2007