דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

1 ק"ג נסיכת הנילוס
2 גמבות פרוסות
2 פלפלים חריפים פרוסים
2 גזרים פרוסים
6שיני שום
כוסברה קצוצה
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כפית כמון
כפית קימל טחון
מעט מרק עוף
מלח
1/3 כוס שמן
2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה

1
1. משרים את הדג לחצי שעה עם מלח.
2
2. מטגנים את הפלפלים עד לריכוך חלקי מוסיפים את פרוסות הגזר וכותשים 4 שיני שום ומוסיפים לסיר.
3
3. מוסיפים את התבלינים, מטגנים מעט ומוסיפים כ-2 כוסות מים ואת שיני השום.
4
4. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הרסק ומבשלים כרבע שעה.
5
5. שוטפים את הדגים מהמלח ומוסיפים לסיר מכסים ומבשלים עוד רבע שעה מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ואחרי 5 דקות מכבים את האש.
המתכון נכתב ב-23/11/2007