דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

1 ק"ג חזה הודו טחון
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה
כף אחת נענע מיובשת
קופסה אחת של עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות מרוכז)
2 כוסות מים

אופן ההכנה

1
מכניסים את הפטרוזיליה לקערה של מעבד מזון ומעבדים דק
2
מוסיפים את חזה ההודו הטחון + המלח והפלפל ומעבדים ביחד כמה דקות עד שהתערובת הופכת להיות רכה ומחיתית
3
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומעבדים ביחד - הבצל לא צריך להיעלם לגמרי בתוך העיסה אלא רק להיות קצוץ דק מאד
4
מניחים בצד לספיגת טעמים
5
בינתיים מביאים את שתי כוסות המים לרתיחה בסיר
6
מוסיפים את כל תכולת הקופסה של העגבניות המרוסקות
7
מוסיפים פנימה את כף הנענע המיובשת
8
כשרותח חזק, מתחילים לזרוק פנימה את כדורי ההודו
9
יוצרים כותפאות בגודל הרצוי לכם, מרטיבים כל פעם ידיים בצלוחית מים שמניחים ליד הסיר
10
מניחים להתבשל - כעשר דקות על להבה גבוהה, ואח"כ להנמיך את האש ולהמשיך לבשל כחצי שעה נוספת
11
בתום חצי שעה טועמים את הרוטב - ומתקנים לפי טעמכם: אפשר להוסיף מלח, אבקת מרק, שום או שום גבישי - כל מה שאהוב עליכם.
12
ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה אחרי תיקון התיבול.
המתכון נכתב ב-27/06/2008