דרגת קושי
2 / 5
סלט פירות קרמי ומרענן שמשלב פירות משומרים וטריים עם קרם וניל עשיר. אגוזי פקאן מוסיפים קראנץ' מושלם, והמנה מוגשת קרה וטעימה במיוחד.
סלט פירות מוקרם - סלט פירות מוקרם
סלט פירות מוקרם

מצרכים

לקרם:
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל (100 גרם)
כוס וחצי חלב
שליש כוס תרכיז תפוזים קפוא פריגת
גביע אחד שמנת חמוצה
לסלט:
קופסה אחת של שימורי אננס (כ - 500 גרם)
קופסה אחת של שימורי אפרסקים - או משמשים לפי טעמכם (כ - 500 גרם)
2 תפוזים או 4 קלמנטינות, מפולחים לפלחים. אם פלחי התפוז גדולים - אפשר לחצות לשניים.
1 תפוח עץ חתוך לקוביות (אפשר לקלף או להשאיר עם הקליפה, כרצונכם)
2 בננות בינוניות פרוסות לטבעות
1 כוס של ענבים ללא חרצנים
3/4 כוס אגוזי פקאן

אופן ההכנה

1
מכינים את הקרם:
2
שופכים את אבקת הפודינג לקערה, מוסיפים את החלב הקר
3
מוסיפים את תרכיז התפוזים אחרי שהופשר קלות
4
מוסיפים את הגביע של השמנת החמוצה
5
בעזרת מקצפה חשמלית מקציפים במשך שתי דקות רצופות עד שמתקבל קרם חלק וסמיך
6
מסננים את הפירות המשומרים מהנוזלים שלהם, חשוב להקפיד - כי אם יהיו נוזלים מיותרים הם ידללו את הקרם
7
אם נתחי הפירות גדולים - לחתוך אותם לגודל ביס
8
מוסיפים לקערת הפירות המשומרים את תפוח העץ, טבעות הבננה והענבים כשהם חצויים לשניים
9
שוברים את האגוזים לשברים גסים ומוסיפים לקערה
10
מערבבים הכל היטב
11
שופכים מלמעלה בעדינות את קרם התפוזים/וניל, מערבבים מעט מאד - רק כדי שכל הפירות יהיו מצופים בקרם
12
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במכסה תואם ושולחים לצינון במקרר, לפחות כמה שעות אבל רצוי לילה.
13
מגישים קר ישר מהמקרר
המתכון נכתב ב-01/11/2024