סלט פירות קרמי ומרענן שמשלב פירות משומרים וטריים עם קרם וניל עשיר. אגוזי פקאן מוסיפים קראנץ' מושלם, והמנה מוגשת קרה וטעימה במיוחד.
סלט פירות מוקרם
מצרכים
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל (100 גרם)
שליש כוס תרכיז תפוזים קפוא פריגת
קופסה אחת של שימורי אננס (כ - 500 גרם)
קופסה אחת של שימורי אפרסקים - או משמשים לפי טעמכם (כ - 500 גרם)
2 תפוזים או 4 קלמנטינות, מפולחים לפלחים. אם פלחי התפוז גדולים - אפשר לחצות לשניים.
1 תפוח עץ חתוך לקוביות (אפשר לקלף או להשאיר עם הקליפה, כרצונכם)
2 בננות בינוניות פרוסות לטבעות
1 כוס של ענבים ללא חרצנים
אופן ההכנה
2
שופכים את אבקת הפודינג לקערה, מוסיפים את החלב הקר
3
מוסיפים את תרכיז התפוזים אחרי שהופשר קלות
4
מוסיפים את הגביע של השמנת החמוצה
5
בעזרת מקצפה חשמלית מקציפים במשך שתי דקות רצופות עד שמתקבל קרם חלק וסמיך
6
מסננים את הפירות המשומרים מהנוזלים שלהם, חשוב להקפיד - כי אם יהיו נוזלים מיותרים הם ידללו את הקרם
7
אם נתחי הפירות גדולים - לחתוך אותם לגודל ביס
8
מוסיפים לקערת הפירות המשומרים את תפוח העץ, טבעות הבננה והענבים כשהם חצויים לשניים
9
שוברים את האגוזים לשברים גסים ומוסיפים לקערה
11
שופכים מלמעלה בעדינות את קרם התפוזים/וניל, מערבבים מעט מאד - רק כדי שכל הפירות יהיו מצופים בקרם
12
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במכסה תואם ושולחים לצינון במקרר, לפחות כמה שעות אבל רצוי לילה.
המתכון נכתב ב-01/11/2024
תגובות על המתכון
נשמח לשמוע אם אהבת את המתכון, ולענות על כל שאלה