דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

1 קופסה של שימורי אפרסקים (במשקל של כ - 400 גרם)
3 כפות סוכר (או כמות מתאימה של ממתיק מלאכותי אם רוצים סורבה דל קלוריות)
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
חצי כפית תמצית וניל
רבע כפית תמצית שקדים (לא חובה)

אופן ההכנה

1
מכניסים את קופסת האפרסקים הסגורה להקפאה בפריזר למשך לילה לפחות
2
למחרת משקיעים את הקופסה (עדיין סגורה) בקערה עם מים רותחים למשך דקה
3
מוציאים מהמים, פותחים את הקופסה בעזרת פותחן קופסאות
4
שופכים את הנוזלים שהופשרו לתוך קערת מעבד מזון
5
מוציאים את התכולה לקרש חיתוך וקוצצים קצת את הגוש הקפוא
6
מעבירים גם כן למעבד המזון
7
מוסיפים פנימה את המוצרים הנוספים, ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
8
מגישים מיד, או -
9
מכניסים למקפיא בטבעת ג'ל יפה, או בתבניות אישיות, או אפילו בתבנית חד פעמית מאורכת מרופדת בניילון נצמד. להגשה - הופכים את התבנית על מגש מאורך ופורסים ממנה פרוסות אישיות.
המתכון נכתב ב-27/06/2008