2
בסיר גדול מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן זית
3
לפני שהם משחימים מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים יחד עד ל'סגירה' של הבשר
4
מוסיפים קולורבי חתוך לארבע ולפת חתוכה לארבע (איה אומרת שזה רק לטעם ולא אוכלים - אצלי אכלו את הקולורבי וליקקו אצבעות)
5
קוצצים את חבילת הכוסברה גס ומוסיפים לסיר
6
מסננים את החומוס ממי ההשריה ומוסיפים לסיר. (אפשר להשתמש בחומוס מקופסא, ראו בהמשך)
7
מערבבים, מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי הבשר ונותנים להתבשל כשעתיים עד שעתיים וחצי.
8
כשהבשר כבר רך אבל לא ממש מתפרק מוסיפים את הגזרים, ואם משתמשים בחומוס מקופסה אז זה הזמן להוסיף אותו, שטוף ומסונן.
9
כעבור כחצי שעה מהוספת הגזר - מוסיפים את הדלעת והקישואים ורק אז מוסיפים בפעם הראשונה לתבשיל חומרי טעם:
10
בערך כף מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לא מוסיפים שום תבלין אחר.
11
אם אין בסיר מספיק נוזלים - מוסיפים מים רותחים בכמות שנרצה לקבל מרק.
12
(מי שרוצה - יכול בשלב הזה להוסיף שומר אחד חתוך לרבעים - מוסיף המון טעם אבל לא חובה)
13
ממשיכים לבשל עד שהדלעת והקישוא מתרככים
14
ברבע השעה האחרונה לבישול מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה + סיבוב קטן של שמן זית
15
מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית, ורגע - לפני שמתנפלים עלינו:
16
אפילו הסבתות והדודות כבר התחילו להשתמש בשקיות המוכנות האלו... חייבים להתקדם, לא?
17
מי שרוצה להכין בדרך הארוכה והקשה יותר - שיתכבד. אבל התוצאה היא כמעטאותה תוצאה עם השקית המוכנה, בעיקר אם נוקטים בשיטה שתפורט להלן:
18
את הקוסקוס מכינים בקערת זכוכית - תמיד רק בקערת זכוכית (תשאלו את איה למה, אני לא יודעת...)
19
מוסיפים את המים לפי ההוראות שעל השקית, ונותנים לנוח כרבע שעה, לא יותר
20
אחר כך מפוררים עם מזלג את ה"יציקה" שהתקבלה
21
עושים מלמעלה סיבוב של שמן זית, וזורים מלח לפי הטעם
22
ואז מתחיל "לכבס" את זה בידיים. שתי כפות הידיים זו מול זו מעל הקערה, לוקחים חופן ומתחילים לשפשף את הידיים זו בזו
23
הגרגרים מופרדים ומקבלים מרקם אוורירי.
24
מעבירים אותם למסננת אידוי שיושבת בנוחיות על סיר המרק - יש לשים לב שנוזלי הסיר לא יגיעו לתחתית המסננת
25
אנחנו צריכים רק את האדים מהסיר!
26
מכסים את המסננת, ממתינים רבע שעה ומגישים לשולחן!
27
חשוב לזכור - הקוסקוס ממלא, מפוצץ. אין צורך להכין שום אוכל נוסף בארוחת קוסקוס.
28
הדבר היחיד שאיה סיפרה לי שאוכלים עם הקוסקוס האוריגינל זה קצת סלט מבושל, מטבוחה או משהו דומה. ולא נודע כבושם הזה..........
29
אם נשאר לכם קוסקוס (גרגרי הסולת) שלא נאכלו, אפשר להחזיר אותם לקערתהזכוכית, לכסות אותה רק במגבת ולשמור על השיש יום, יומיים. לא בטוחה בקשרלשלושה...