דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

המצרכים
12 פרוסות לחם לבן
2 כוסות דבש דבורים טהור
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפיות שטוחות סוכר
קצת מי-זאהר

אופן ההכנה

1
אופן ההכנה
2
מסדרים את פרוסות הלחם הלבן במגש הגדול של התנור, בשכבה אחת
3
יוצקים מעליהן את שתי כוסות הדבש בצורה אחידה, שכל הדבש ייספג בתוך פרוסות הלחם
4
משהים כך לפחות למשך שעה
5
אם יש שלוליות של דבש, אוספים אותן בכף, ויוצקים מחדש על לחם שלא 'נרטב' מספיק
6
מכינים תבנית חסינת אש - משמנים אותה קלות
7
מניחים בה - בעזרת מרית - 3 פרוסות לחם
8
מעליהן עוד 3 פרוסות נוטפות דבש
9
חוזרים על התהליך עד שיש לנו ארבע שכבות של פרוסות (3X4=12)
10
בעזרת הלקקן, מעבירים את כל שאריות הדבש שלא נספגו בלחם ונשארו במגש הגדול, אל מעל לשכבה העליונה של הלחם
11
מחממים תנור ל - 150 מעלות
12
אופים את הלחם במשך 45 עד 60 דקות, בודקים שלא ייחרך
13
מוציאים מהתנור ומצננים, לא פורסים עד שקר לגמרי
14
מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפיות שטוחות של סוכר
15
מזליפים לתוך הקצפת כמה טיפות של תמצית מי זאהר, בשביל הטעם
16
להגשה: פורסים פרוסות לא עבות ממגדל הלחם והדבש
17
משכיבים בצלחת
18
מקשטים בתלולית קצפת, ומגישים
19
אני ראיתי שלפעמים זורים מלמעלה קצת שברי אגוזים או פיסטוקים קלויים, אבל במתכון המקורי זה לא מופיע.
המתכון נכתב ב-13/08/2008