2
מסדרים את פרוסות הלחם הלבן במגש הגדול של התנור, בשכבה אחת
3
יוצקים מעליהן את שתי כוסות הדבש בצורה אחידה, שכל הדבש ייספג בתוך פרוסות הלחם
4
משהים כך לפחות למשך שעה
5
אם יש שלוליות של דבש, אוספים אותן בכף, ויוצקים מחדש על לחם שלא 'נרטב' מספיק
6
מכינים תבנית חסינת אש - משמנים אותה קלות
7
מניחים בה - בעזרת מרית - 3 פרוסות לחם
8
מעליהן עוד 3 פרוסות נוטפות דבש
9
חוזרים על התהליך עד שיש לנו ארבע שכבות של פרוסות (3X4=12)
10
בעזרת הלקקן, מעבירים את כל שאריות הדבש שלא נספגו בלחם ונשארו במגש הגדול, אל מעל לשכבה העליונה של הלחם
11
מחממים תנור ל - 150 מעלות
12
אופים את הלחם במשך 45 עד 60 דקות, בודקים שלא ייחרך
13
מוציאים מהתנור ומצננים, לא פורסים עד שקר לגמרי
14
מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפיות שטוחות של סוכר
15
מזליפים לתוך הקצפת כמה טיפות של תמצית מי זאהר, בשביל הטעם
16
להגשה: פורסים פרוסות לא עבות ממגדל הלחם והדבש
18
מקשטים בתלולית קצפת, ומגישים
19
אני ראיתי שלפעמים זורים מלמעלה קצת שברי אגוזים או פיסטוקים קלויים, אבל במתכון המקורי זה לא מופיע.