לעצלנים: שקית אחת של פופקורן בטעם טבעי להכנה במיקרוגל. לשים לב שיהיה ללא מלח.
למשקיענים: שלושת רבעי כוס גרעיני פופקורן בסיר, עם 2 כפות שמן.
גם לעצלנים וגם למשקיענים:
רבע כוס שמנת מתוקה (לא מוקצפת)
2
אם משתמשים בשקית למיקרוגל, מכינים לפי ההוראות.
3
אם משתמשים בגרעינים הרגילים, נותנים להם להתפצח ותפוח בסיר עם השמן, עם מכסה סגור.
4
מעבירים את הפופקורן לקערה, משאירים את הסיר על האש ומכניסים לתוכו את
5
החמאה, הדבש, הקצפת והסוכר. מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את האש, ונותנים
6
לכל החומרים להנמס ולהתמזג, תוך ערבוב מתמיד.
7
לאחר שהתערובת חלקה, מפסיקים לערבב ומשאירים להתבשל בביעבוע עדין עוד חמש דקות, להסמכה.
8
מורידים את הסיר מהאש, ושופכים לתוכו את כל כמות הפופקורן. מערבבים עם שתי
9
כפות ומקפיצים, כמו סלט, כדי שכל הגרעינים התפוחים יכוסו ברוטב המתוק.
10
מניחים להתקרר קצת, ואחר כך מעבירים לקופסת טאפרוור אטומה היטב.
11
המלצתי היא - לא לאחסן ליותר מדי זמן. כדאי לאכול טרי, אחרת מתקבל טעם קצת
12
מיושן. אבל חברתי אמרה שהיא מכינה כמות כפולה ושומרת במקרר מספר ימים בלי
13
בעיה. אני לא מבינה איך אפשר לדעת שיש דבר כזה במקרר ולא לטרוף אותו מיד..
14
כנראה שאני צריכה ללמוד איפוק.