דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות
סלט תפוחי אדמה קלאסי עם גזר, אפונה ומלפפונים חמוצים, מתובל במיונז צמחי ומלח. מנה פשוטה וטעימה שמתאימה לכל אירוע או ארוחה קלה.
סלט תפוחי אדמה, קלאסי. - סלט תפוחי אדמה!
סלט תפוחי אדמה, קלאסי.

מצרכים

5 תפוחי-אדמה
3 גזרים
1 כוס אפונה קפואה
4 מלפפונים חמוצים
3 כפות מיונז צמחי (קליונז או מיונז טופו)
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1
קולפים את תפוחי-האדמה ואת הגזרים ומבשלים בסיר מים עד להתרככות הגזרים, כחצי שעה.
2
בעשר הדקות האחרונות של הבישול מוסיפים לסיר את האפונה. מסירים מהאש ומסננים.
3
חותכים את תפוחי-האדמה ואת הגזרים לקוביות, ומעבירים את הקוביות והאפונים לקערה. חותכים לקוביות גם את המלפפונים החמוצים ומוסיפים לקערה.
4
מתבלים במיונז הצמחי, במלח ובפלפל, מערבבים ומצננים במקרר.
המתכון נכתב ב-15/11/2024