דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

קציצות- חצי קילו בשר טחוןעלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים (לפי הטעם)כף גדושה של פירורי לחםמלח (לפי הטעם)פפריקה מתוקה1 בצל קטן קצוץ דק מאודכף שמן זיתרוטב-כף שמן זיתחצי קופסת שימורים של עגבניות חתוכות1 קופסא קטנה של רסק עגבניותליטר מים רותחים שן שום כתושה מלח (לפי הטעם)פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

1
קציצות- לערבב בקערה את הבשר הטחון, פטרוזיליה, פירורי לחם, ושאר התבלינים. מוסיפים בצל, שמן ולשים את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה. לאחר 10 ד' של מנוחת הבשר בצד מחלקים את התערובת לחלקים בגודל סביר לקציצות.רוטב- מחממים סיר לא גדול במיוחד ויוצקים לתוכו שמן זית ועגבניות חתוכות. מתבלים את התערובת בשום, מלח ופפריקה מתוקה. תוך כדי ערבוב העגבניות מתבשלות והשום מתרכך. להמשיך בבחישה כ- 5 ד'. מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את המים הרותחים. לאחר בעבוע המים בסיר מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים לעוד 10 ד'.  את הקציצות שהכנו מוסיפים בעדינות לתוך הסיר. תהליך הבישול לוקח כ- 40 ד'. רגע לפני סיום הכנת המנה טועמים את הרוטב ואם יש צורך מתבלים שוב לפי הטעם.  מתכון לשישה איש!
המתכון נכתב ב-23/08/2008