המרק הזה תמיד היה חלק מהאירוחים בבית סבא של בעלי. עבורי, זהו טעם של זיכרונות, כי אצלנו בבית אנחנו בדרך כלל אוכלים אוכל צמחוני, אבל אצל סבא זה תמיד היה מרק עשיר עם כדורי בשר. המרק, שבא מהמטבח העיראקי והמרוקאי, היה תמיד מצוין ומחמם בימים חורפיים, ובשולחן היו תמיד גם ירקות שורש כמו לפת וגזר, שעושים אותו לא רק טעים אלא גם בריא ומנחם. הלפת מעניק למרק סגולות בריאותיות רבות, כולל חיזוק המערכת החיסונית והעיכול.
תמונה
מצרכים
חצי ק"ג לפת
100 גרם אורז פרסי
רבע קילו בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים
50 גרם אפונה יבשה
חצי כפית כורכום
2 כפות נענע מיובשת, או חצי צרור טרי
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1
מגרדים את שני הבצלים בפומפיה, סוחטים את המיצים המיותרים, ומערבבים את הבצל עם הבשר הטחון מתבלים במלח ופלפל שחור
2
יוצרים כדורים קטנטנים, כמו זית גדול
3
מחממים בסיר שמן לטיגון, ומכניסים את כל הכדורים
4
מניחים להם להיטגן קלות מכל הצדדים - מנענעים את הסיר כדי שהם ישנו כיוון
5
מוסיפים לסיר 4-5 כוסות מים רותחים
6
מכניסים לסיר את האפונה, ומניחים להתבשל כרבע שעה
7
רוחצים ומנקים את הלפת, חותכים לרבעים - או אם היא גדולה מאד - לשמיניות.
8
רוחצים את האורז עד שהמים נקיים
9
מכניסים לסיר את הלפת והאורז
10
מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור
11
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בערך 20-25 דקות, עד שהלפת מתרככת, ובוחשים מדי פעם כדי שהאורז והאפונה לא ישקעו לקרקעית הסיר ויתקבעו שם.
12
מחממים במחבת קצת שמן, ומטגנים בה במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, את הנענע היבשה. אם משתמשים בנענע טריה, יש לייבש אותה היטב אחרי השטיפה ולקצוץ אותה דק דק
13
מחלקים את המרק לקערות הגשה, ומפזרים מלמעלה את הנענע המטוגנת!