דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

כוס ושלושת רבעי קמח לבן רגיל
רבע כוס קמח מלא
2 כפיות אבקת אפיה
כפית וחצי אבקת סודה לשתיה
כפית מלח
שתי כפיות קינמון
2 כוסות סוכר
כוס וחצי שמן
225 גרם אננס מקופסת שימורים, מסונן מהנוזלים
2 כוסות של קוביות קטנות גזר חי
חצי כוס אגוזי מלך ועוד 3/4 כוס אגוזי מלך - (משתמשים פעמיים)
100 גרם קוקוס
4 ביצים
חצי כוס ריבת משמשים
מיכל שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר להקצפה

אופן ההכנה

1
מחממים תנור ל - 180 מעלות
2
משמנים ומקמחים 3 תבניות עגולות מספר 22
3
(לעוגה יש שלוש שכבות. אם רוצים, אפשר לאפות רק בתבנית אחת גבוהה, ואח"כ לפרוס לשלוש שכבות)
4
מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, המלח, הסוכר והקינמון
5
במעבד מזון מרסקים בפולסים חצי כוס אגוזים, לא למחית משחתית אלא שיישאר מרקם קצת גרגרי
6
מוסיפים לקערת החומרים היבשים
7
שופכים לקערת המעבד את השמן, האננס המסונן וקוביות הגזר ומעבדים לרסק דק
8
מוסיפים לקערת החומרים היבשים ומערבבים
9
מוסיפים לקערה את הקוקוס ואת הביצים, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה. (אפשר במיקסר ידני)
10
מעבירים את העיסה לשלוש התבניות המשומנות ומקומחות, או לתבנית אחת אם החלטתם לאפות בבת אחת ואחר כך לפרוס לשלוש שכבות.
11
אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך כחצי שעה עד 40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. אם אופים את כל העיסה בבת אחת, יתכן שצריך יותר זמן אפיה, בדקו עם קיסם.
12
יש לקרר את השכבות לחלוטין לפני המשך ההרכבה של העוגה.
13
בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם שתי כפיות סוכר לקצף נוקשה.
14
להרכבת העוגה:
15
מניחים שכבה אחת על צלחת הגשה גדולה
16
מורחים שליש מהקצפת
17
מכסים בשכבה השניה, וגם עליה מורחים שליש קצפת
18
מכסים בשכבה השלישית ומורחים עליה את השליש האחרון של הקצפת.
19
מחממים את ריבת המשמשים בכלי קטן עד שהיא דלילה
20
מרסקים את 3/4 כוס האגוזים במעבד מזון או במטחנה מיוחדת - לא דק מדי
21
מברישים את הקף העוגה בריבה הדלילה ומיד מפזרים אגוזים מרוסקים שתיווצר טבעת קישוטית יפה.
22
אם נשארת קצת ריבה אפשר לטפטף אותה בצורה יפה על משטח הקצפת העליון, אבל לא חובה. עיקר המטרה שלה זה לשמש חומר הדבקה לשכבת האגוזים מסביב.
23
כדאי לקרר את העוגה היטב במקרר במשך כמה שעות לפני שפורסים ומגישים!
24
השם המקורי של העוגה הזאת הוא "זהב 14 קאראט"...
25
זו עוגה מושקעת ומיוחדת, עם רכיבים לא כל כך שיגרתיים אז....
26
בתיאבון!!
המתכון נכתב ב-27/08/2008