דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה ו-10 דקות
זמן עבודה
שעה ו-10 דקות

מצרכים

לעוגה:
110 גרם חמאה
כוס ורבע סוכר
רבע כוס סירופ קראמל (מתכון בהמשך) + עוד סירופ לקישוט מלמעלה
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה (2 כפיות)
1 כוס חלב
2 ביצים גדולות
קרם "פרוסטינג" (מתכון בהמשך)
לסירופ קראמל:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
לקרם פרוסטינג:
165 גרם חמאה
450 גרם אבקת סוכר
חצי כוס שמנת מתוקה עשירה (לא מהדלות שומן)
כף תמצית וניל
קורט מלח

אופן ההכנה

1
מחממים תנור ל - 180-190 מעלות
2
מכינים שתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ
3
משמנים את התחתית, מניחים עליה עיגול מתאים של נייר אפייה ומשמנים גם אותו
4
מקציפים את החמאה תוך הוספה הדרגתית של כוס אחת של סוכר
5
מקציפים עד שהקציפה בהירה ואוורירית.
6
מוסיפים רבע כוס סירופ קראמל וממשיכים לערבב
7
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והמלח, ומתחילים להוסיף את הקמח לקערת החמאה, לסירוגין עם כוס החלב מתחילים עם קמח, ומסיימים עם קמח. צת מזה וקצת מזה.
8
בקערה נפרדת מקציפים את שתי הביצים השלמות עם רבע כוס הסוכר שנותר, מקציפים כחמש דקות לקצף יציב, ואז מוסיפים את זה לתערובת העוגה, מערבבים לעיסה אחידה.
9
שופכים את העיסה בצורה שווה לשתי התבניות
10
אופים בערך כעשרים וחמש דקות, או עד שהעוגה קופצת חזרה אם לוחצים במרכז שלה. אם לא - סימן שהיא לא מוכנה ומחזירים לצנור לעשר תקות נוספות.
11
מניחים לשתי העוגות להתקרר בתוך התבנית 10 דקות, אחר כך הופכים אותן על רשת צינון ומקלפים מעליהן את נייר האפיה.
12
סירופ הקראמל: (להכין מראש)
13
בסיר עם תחתית עבה ממיסים כוס סוכר (בלי לערבב) עד שהוא מקבל צבע זהוב ענברי
14
מסירים מהאש, מוסיפים כוס מים, מחזירים לאש ומערבבים עד שמתקבל סירופ קראמל אחיד (די דליל)
15
מעבירים לכלי ומצננים לגמרי.
16
קרם "פרוסטינג"
17
ממיסים חמאה על להבה בינונית עד שהיא מקבלת צבע זהוב אגוזי (בערך 8 דקות)
18
מסירים מהאש ומניחים להתקרר
19
בקערת המיקסר שמים את אבקת הסוכר, הוניל, המלח
20
ותוך הקצפה מוסיפים את החמאה, כולל המשקע החום בתחתית
21
מקציפים ומתחילים להוסיף לאט לאט את השמנת המתוקה עד שמתקבל קרם יציב
22
אם סמיך מדי - אפשר להוסיף עוד כף שמנת
23
הרכבת העוגה:
24
מכינים צלחת או קערת הגשה יפה לעוגה
25
מרפדים אותה בארבע רצועות של נייר אפייה, שיכסו את כל השוליים (אח"כ שולפים את הנייר מלמטה, והצלחת נקייה ואין נזילות של הקרם)
26
מניחים על הנייר עוגה אחת
27
מסדרים עליה שכבה נאה של קרם הפרוסטינג
28
מכסים עם העוגה השניה כאשר הצד התחתון שלה כלפי מעלה
29
מכסים את הכל בפרוסטינג, גם למעלה וגם בצדדים, מחליקים את הקרם יפה שיהיה ציפוי אחיד
30
יוצקים מעל הכל את יתרת סירופ קראמל (הכל או חלק, לבחירתכם) והוא נוזל לצדדים ועושה מין דוגמה יפה
31
אחרי שהכל מתייצב ומפסיק לטפטף ולנזול - שולפים את הנייר מלמטה (בגלל זה 4 רצועות נפרדות, שיהיה קל לשלוף)
32
זהו, העוגה מוכנה להגשה, בתיאבון!
המתכון נכתב ב-27/08/2008